RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Убий у собі прапорщика: волонтер підірвав мережі викриттям армійських жаднюг

Український волонтер і блогер Роман Доник викликав бурхливий резонанс у соціальних мережах викриттям армійських завгоспів, які стають винуватцями загибелі солдатів.

Про це армійське лихо Доник написав на своїй сторінці у Facebook.

Він назвав дбайливість і господарність "радянських прапорщиків" причиною того, що солдати гинуть.

Доник повідомив, що запчастини, інструменти і приналежності (ЗІП) до пулеметiв, вкрай необхідні в бою, видають не всі солдатам, тому що бояться, що ті їх втратять. Волонтер зазначив, що за логікою армійських завгоспів нехай краще кулеметний розрахунок загине, але ЗІП буде цілий.

"Сержанти і старшини, убийте прапорщика в собі, будьте людьми", — закликав волонтер.

Лише за годину пост Доника зібрав понад 210 лайків і десятки перепостів.

"З технікою ще сумніше. Всі інструменти або самі купували, або волонтери. На техніку, що прийшла з консервації, не було жодного ключа", "Повністю згоден! Більшість прапорів скурвилися ще до війни — це система! Але проблема не в прапорах, а в тих, хто їх покриває", "С**а. Це штучне зниження боєготовності. Солдат повинен з першого дня поводження зі зброєю знати, що у нього є із ЗІПа, як ним користуватися, як його постійно тримати під рукою і як списати у разі втрати", "Точно! І є ще груповий ЗІП, який видається на кожний взвод (6 кулеметів), але його не дають з бази даних без наряду, а під час виписування наряду - забувають про груповий ЗІП. Що вже там говорити про масло. Загалом — це турбота командира підрозділу, тож Роман правий на 100%", "То що там про кулеметний ЗІП, якщо навіть пенали з належністю до АК видають не кожному", — коментують користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер Роман Доник виступив з пропозицією про перейменування міста Донецька в Бандерівськ.