RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Радник Стеця розповів, чому не варто дорікати президенту Ізраїлю за звинувачення на адресу ОУН

Народний депутат України, радник міністра інформполітики Юрія Стеця Олександр Бригинець вважає, що в заяві ізраїльського президента, в якій він звинуватив українців, зокрема, бійців ОУН, в тому, що вони були пособниками нацистів у вбивствах євреїв, винні міфи, створені Радянським Союзом.

Про це він розповів у коментарі "Апострофу".

На його думку, Україні необхідно працювати над дерадянізацією історії Другої світової війни. "В Ізраїлі живе багато людей, які знають історію України в дусі, в якому це подавалося в Радянському Союзі. Це сигнал нашим історикам і політикам про те, що треба активніше розвінчувати міфи СРСР", - вважає Бригинець.

За його словами, в тому, що сталося, винний не президент Реувен Рівлін, а радянські міфи, які досі не розвінчала Україна. "Ми добре знаємо, що в Бабиному Яру загинули і представники українських націоналістів", - додав нардеп.

Також він додав, що інцидент ніяк не вплине на відносини України та Ізраїлю.

"Я думаю, що буде інформація, яку подадуть Ізраїлю у вигляді фактів, документів, і я думаю, що таких конфузів наступного разу не буде", - розповів радник Стеця.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу" "Почув би від мене багато некоректних слів: лідер Ізраїлю розгнівав кума Порошенка.