RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Адвокат Небесної сотні розкритикувала розслідування справ Майдану

Адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська розкритикувала розслідування справ Майдану генпрокурором Юрієм Луценком.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Апострофу".

"Я вважаю, що Юрій Віталійович не розуміє, що хоче суспільство від цієї справи. Він чомусь думає, що успішним завершенням розслідування є швидкі вироки без встановлення всіх фактів і обставин", - сказала Закревська.

Адвокат підкреслила, що від слідства якраз потрібно встановлення всіх обставин подій на Майдані, щоб притягнути до відповідальності всіх винуватців – як виконавців, так і замовників, включаючи тих, хто досі залишається при владі в Україні або працює в правоохоронних органах.

Закревська впевнена, що якщо слідувати плану генпрокурора Луценка, то буде зібрано недостатньо доказів, а, значить, відповідальності зможуть уникнути багато винуватці. Такий судовий процес, на думку адвоката Небесної сотні, потім не можна буде назвати об'єктивним, і він не переконає міжнародне співтовариство. Таким чином, рішення щодо такого судового процесу у справах Майдану засуджені зможуть оскаржити в ЄСПЛ.

Адвокат наголосила, що генпрокуратура не зважає на такі обставини, оскільки прагне завершити всі справи Майдану, поки главою ГПУ є Юрій Луценко. У свою чергу, для реального розслідування справ Майдану потрібно ще кілька років.

Повну версію інтерв'ю з адвокатом сімей Небесної сотні Євгенією Закревською читайте на "Апострофі".