RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Нацполіція опублікувала список небезпечних спільнот у соцмережах

Департамент кіберполіції Національної поліції України опублікував список виявлених у соціальних мережах небезпечних груп, у яких дітей доводять до самогубства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіціі України.

Подібні суїцидальні спільноти в соціальних мережах називаються "Море китів" і "Тихий будинок". Адміністратори цих груп після розгляду заявки на додавання у спільноту проводять психологічне вивчення особистості, після чого відправляють повідомлення з певним завданням, виконання якого необхідно фіксувати на відео.

Як відзначили в поліції, у суїцидальних спільнотах у соціальних мережах дітям видавалося по 50 завдань, за невиконання яких виключали з групи.

"Фінальне завдання - покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Відеозаписи в подальшому продаються у мережі Інтернет або в Darknet", - йдеться в повідомленні.

Поліція рекомендує батькам приділяти більше уваги психологічному стану дитини, перевіряти шкіру дитини на наявність пошкоджень, особливу увагу звертати на пошкодження різного роду у формі кита, перевіряти облікові записи (аккаунти) дитини у соціальних мережах, перевіряти вміст спілкування у приватних чатах, контролювати, які фото- і відеофайли знаходяться у гаджетах дитини, встановлювати функцію "батьківський контроль" на всіх гаджетах дитини.

При виявленні у соціальних мережах небезпечних груп самостійно правоохоронці просять повідомляти до кіберполіції для своєчасної їхнього блокування.

Як повідомляв "Апостроф", у Рівному 9-річна дитина покінчила життя самогубством.