RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

У мережі вибухнув скандал навколо підручника ненормативної лексики у Львові: опубліковано фото

У соціальній мережі викликала бурхливу реакцію згадка образливого визначення українців в підручнику англійської ненормованої лексики, який виявили у продажу в одному з магазинів Львова.

Фото сторінки підручника, де словосполучення ukrainian farmer перекладається як "хохол" і "рагуль" опублікував у своєму Facebook житель Львова Микола Сирота.

"У мене велике питання до книгарні: що ця література робить у вас на полицях?" — написав він.

Він також вказав ім'я автора підручника — це Світлана Варшавська, що має у Львові власне видавництво і лінгвістичне агентство. Її книги друкуються також у міських друкарнях.

В коментарях представниця книжкового магазину Анастасія Левкова написала, що підручники вже вилучені з продажу: "Ми вже вилучили ці книжки з продажу по всій мережі. Страшенно прикро, що вони в нас були, але відстежити, що в кожній з 22 тис книжок,фізично неможливо. І мене страшенно здивувало.що Микола звинувачує нас у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі замість того щоби вказати консультантам на наявність у нас такої книжки - її б одразу вилучили. Див. мій комент до посту на моїй сторінці".

Як повідомляв "Апостроф", минулого року вибухнув скандал навколо підручника з історії України, в якій стверджується, що мітинги на підтримку Євромайдана проходили у всіх областях, крім Донецької та Криму.