RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Україна передала РФ список засуджених росіян

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська передала своїй російської колезі список з чотирьохсот громадян РФ, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні. Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

"Валерія Лутковська представила такий список з чотирьохсот громадян Росії, і ми з нею домовилися сьогодні у Женеві про те, що в разі необхідності відвідування цих громадян, пов'язаних з умовою відбування їх покарання, з наданням медичної допомоги, вона надасть мені сприяння в можливості приїхати на Україна і відвідати наших громадян", - цитує Москалькову ТАСС.

Вона підкреслила, що влада РФ протягом декількох років зверталися і у МЗС, і в пенітенціарні органи України, щоб отримати повну інформацію про засуджених громадян Росії, проте раніше таку інформацію отримати не вдавалося.

Напередодні російський омбудсмен провела неформальну зустріч зі своєю українською колегою, де обговорювалося питання переміщення ув'язнених з Криму.

Нагадаємо, раніше Росія погодилася повернути в Україну дванадцять ув'язнених, які відбувають терміни в кримських в'язницях, однак запланована на 3 березня передача засуджених не відбулася.