RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Учасники блокади Донбасу відмовилися здавати зброю поліції

Учасники блокади Донбасу відмовилися виконувати розпорядження голови Національної поліції Донеччини В'ячеслава Аброськіна про заборону ввезення і переміщення зброї у області. Про це йдеться в заяві штабу блокади.

За словами активістів, розпорядження голови поліції є незаконним, тому ними виконуватися не буде.

"Штаб блокади торгівлі з окупантами хоче нагадати державному службовцю Аброськину зміст ст. 19 Конституції України. "Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України", - йдеться в повідомленні штабу блокади.

Крім того, активісти порадили Аброськіну приєднатися до його колишніх колег у "ДНР" або в окупованому Севастополі, якщо він вирішив жити за "поняттями", а не законами.

Нагадаємо, раніше у Донецькій області було заборонено полювання, а також ввезення і перевезення навіть зареєстрованої зброї.