RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вибори на Донбасі: посол ЄС назвав обов'язкові умови

Місцеві вибори на окупованій Росією частини Донбасу можливі у разі забезпечення вільної участі у них українських партій і українських засобів масової інформації. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

"Місцеві вибори можуть відбутися, коли необхідні умови для проведення виборів будуть відповідати критеріям ОБСЄ. Це означає, що українські політичні партії повинні мати можливість висувати кандидатів і брати участь в кампанії, і українські ЗМІ повинні мати можливість брати участь в кампанії", - заявив Мінгареллі, коментуючи слова німецького дипломата про те, що вибори на Донбасі можливі і за присутності російської армії.

Крім того, представник ЄС вважає, що учасники переговорів з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі повинні досягти політичного рішення, яке дозволить провести ці вибори.

"І потім, на цій основі, Україна повинна поступово повернути контроль над цими територіями за сприяння міжнародної спільноти", - додав Мінгареллі.

За його словами, Євросоюз хоче брати активну участь в процесі відновлення Донбасу, але "після того, як буде знайдено політичне рішення".

Нагадаємо, раніше посол Німеччини в Україні Ернст Райхель допустив, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть пройти в присутності російських військових.