Геращенко повідомила невтішну звістку про українських заручників на Донбасі

На окупованому Донбасі кількість українських заручників, утримуваних бойовиками з організацій "ДНР" та "ЛНР", збільшилася до 118 осіб. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Згідно оновленоі інформаціі СБУ , насьогодні в списку зниклих безвісти 418 осіб. Не виключаю , що зниклих безвісти в ході конфлікту - більше, і ми маємо знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, встановити іх долю", - написала політик за підсумками зустрічі народних депутатів з координатором ОБСЄ в гуманітарній мінської групи Т. Фришем.

За словами Геращенко, бойовики, які контролюють ОРДЛО, і РФ не дають згоди на залучення міжнародної комісії Червоного хреста в процес звільнення заручників.

"На сьогодні в мінській групі ми домовилися про притягнення до звільнення моніторингової місії ООН з прав людини (з цим всі погодилися). Дуже сподіваємося, що це компромісне рішення прискорить звільнення", - повідомила представник України в ТКГ.

Вона зазначив також, що депутати з усіх фракцій висловили стурбованість тим, що процес звільнення від вересня 2016 фактично заблоковано.

"Парламентарії також звернулися до координатора ОБСЄ з проханням зайняти більш активну позицію в питанні звільнення підлітків, які до сих пір утримуються в СІЗО Донецька та яких представники ОРДО обіцяли звільнити ще в грудні", - додала Геращенко.

Нагадаємо, 6 березня 2017 року Ірина Геращенко повідомила про 113 утримуваних бойовиками громадянах України на окупованій території Донбасу.