RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У дисертації дружини Кириленка знайшли майже 30% плагіату: опубліковано документ

Журналісти опублікували експертний висновок НАНУ про наявність плагіату і відповідність науковим вимогам дисертації доктора педагогічних наук Катерини Кириленко, дружини українського віце-прем'єра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка.

Документ розміщено на сайті видання ZN.UA.

У ньому говориться, що в науковій роботі було виявлено 696 помилок, в тому числі 34 орфографічних і 16 фактичних. Крім цього, виявлено 142 фрагмента, скопійованих з праць інших авторів без посилання на джерела, що становить 26% тексту дисертації.

Видання зазначає, що в зробленому раніше висновку експертної комісії Харківського педагогічного університету імені Сковороди було зазначено, що плагіат у дисертаційній роботі Кириленко становить 1,4% від основного тексту.

"Результати наукової експертизи дисертації К. Кириленко не залишають приводу для сумнівів в упередженості (або непрофесійності) харківських експертів. Багато хто з наших співрозмовників вважають, що експертний висновок Українського мовно-інформаційного фонду НАНУ може бути приводом для оскарження результатів експертизи ХПУ, що призвела за собою всі негативні наслідки, в суді", - пише видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко написав в соцмережі про те, що використання фізичного терміна "лептони" у дисертації Кириленко є антинауковим маренням, "списаним" з дивною статті в інтернеті. Заяви фізика процитували деякі ЗМІ, у тому числі "Українська правда".