RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На Донбасі затримано бойовика з "штабу ДНР"

Поліція затримала 32-річного жителя Бахмута Донецької області, який активно співпрацював з бойовиками терористичного угрупування "ДНР". Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції Донецької області.

Правоохоронці встановили, що в травні 2014 року чоловік з ідейних міркувань вступив до лав бойовиків, після чого йому довірили охороняти "штаб ДНР".

"Отримавши позивний "Циган" і озброївшись автоматом Калашникова, чоловік здійснював контроль за будівлею. Охоронцю" штабу "дозволено було застосовувати зброю у разі нападу на будівлю солдатів Збройних сил України, а також тих громадян, які не підтримували ідею" русского мира ", - йдеться в повідомленні.

Пізніше його перевели працювати водієм помічника "коменданта ДНР". "Циган" попросив перевести служити його на незаконно встановлений блокпост, в районі Ямполя. На цій посаді він здійснював перевірку транспортних засобів, документів, а також проводив огляд громадян. Все це на безоплатній основі учасника незаконного збройного формування не влаштовувало. Через місяць він "награвся у війну" і поїхав у РФ", - додали в прес-службі.

Через деякий час чоловік повернувся з Росії у підконтрольний українському уряду Бахмут. "Страх перед покаранням не залишав колишнього бойовика - він закрився вдома і намагався нікуди не виходити. Учасник НВФ сподівався, що його "демарш" залишиться непоміченим", - заявили в поліції.

Щодо затриманого відкрито кримінальне провадження за ст. 260 КК (створення незаконних збройних формувань або участь в них). Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у СБУ показали відео з визнанням затриманого під Авдіївка бойовика "ДНР".