Росія відправила на Донбас сотні тонн невідомого вантажу

Російська Федерація відправила на окуповані території Донецької та Луганської областей черговий, 64-й "гуманітарний конвой". Про це повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ.

"На шляху прямування колона МНС Росії розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв-Курган", - йдеться в повідомленні.

У російському відомстві зазначили, що автомобілі везуть близько 400 тонн "гуманітарних вантажів", в яких нібито містяться дитячі продуктові набори, медичне обладнання та медикаменти.

Крім того, МНС РФ також стверджує, що вантажі "гумковою" в присутності російських і українських представників митних та прикордонних служб відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів пройшов необхідні митні процедури.

Нагадаємо, раніше Державна прикордонна служба України повідомила, що у складі 60-го "гуманітарного конвою" з Росії на Донбас було доставлено автомобіль радіаційного, хімічного і біологічного захисту, який не може відноситься до категорії "гуманітарного" вантажу.