RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Український активіст розповів про підготовку бойовиками ЛНР кривавої провокації на 9 травня

9 травня у Луганську співробітники так званого "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР" готують серію вибухів з масовими жертвами під час проведення параду в центральній частині міста. Про це повідомляє с посиланням на агентурні дані представник громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов у Facebook.

Вибухи планують здійснити за допомогою вибухівки, яку закладуть в декількох місцях масового скупчення людей. Для максимальної кількості жертв серед цивільного населення, зараз на окупованій території Луганської області проводяться заходи щодо примусового залучення населення до участі в святкових заходах 9 травня.

"За сценарієм російських кураторів, у вибухах в Луганську звинуватять бійців 8 -го окремого полку спецпризначення ССО МО України, як це було у випадку з підривом автомобіля місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в злочині звинуватять чотирьох знаходяться в полоні бійців Сил спеціальних операцій (СОО) ВСУ, яких Україна поки що офіційно не визнала захопленими бойовиками.

Як відзначають в організації "Права справа", ще 1 травня офіційний представник "народної міліції ЛНР" Марочко заявив, що "за наявною інформацією, розвідувальними підрозділами і ССО не виключені спроби підготовки і проведення терористичних актів на території Республіки".

Нагадаємо, вчора, 7 травня, про намір бойовиків "ДНР" і "ЛНР" провести низу провокацій з метою дискредитації керівництва України й сил АТО повідомило Головне розвідувальне управління Міноборони України.