Складно відрізнити: іноземний військовий оцінив загрозу від прихильників "російського світу" в Україні

Відомий волонтер, військовий інструктор, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі розповів про те, які провокації можуть влаштувати прихильники "російського світу" в Україні.

Про це Аріелі висловився в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що напередодні Дня перемоги прихильники "російського світу" можуть сконцентруватися на провокаціях, щоб показати: "ось, мовляв, ветерани, борці з фашизмом — а от фашисти їх атакували".

Ізраїльський інструктор вважає, що в Києві зiбрати велику юрбу для провокації складніше, але тут можуть організувати теракт. А в інших мiстах, таких як Одеса чи Херсон, можуть влаштувати масовий протест, хоча сьогодні вже не так легко зробити, як раніше.

Аріелі зазначає, що багато людей побачили, чим закінчується "російський світ", і вже не хочуть його, але залишаються ідеологічні активісти, яким начхати на наслідки, головне — домогтися своєї мети.

Колишній ізраїльський військовослужбовець вказує, що в Україні великою проблемою є неможливість відразу відокремити своїх від чужих. Так, в Ізраїлі людина, яка говорить арабською мовою, теоретично може виявитися терористом, тому до неї будуть ставитися насторожено. А в Україні ні за виглядом людини, ні з акцентом чи мовою не можна зрозуміти, хто вона така.

Детальніше про те, які провокації від прихильникiв "русского мира" загрожують Україні, читайте в інтерв'ю Цві Аріелі "Апострофу".