RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Потрібно залучати: Бекешкіна розповіла, що робити з проросійським громадянами України

Владі України варто залучати на свій бік проросійськи налаштованих жителів країни за допомогою якісно масової української культури.

Таку думку висловила у український соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна в інтерв'ю РБК-Україна.

"Але відразу ж треба думати - чи є альтернатива? Наприклад, закрили російські телеканали. А чи є достатня кількість українського цікавого продукту, наприклад, тих же фільмів, тобто, грубо кажучи, розваг?"- зазначила соціолог.

За її словами, одним із способів залучення прорссійскі налаштованих громадян могла б стати українська масова культура.

"У нас така багата подіями історія, що можна зробити масу українських пригодницьких фільмів. У нас є героїчні фільми, але от щоб масового кіно - то у нас його немає. У кращому випадком" митці "творять високу культуру, а потрібна культура для масового споживача . тобто, своя "Донцова", - вважає Бекшіна.

Вона додала, що навіть такий убогий фільм, як "Роксолана" у 90-і дивилася величезна кількість людей. У той же час, на думку експерта, масова українська культура у задовільному стані знаходиться тільки у частині музики.

Нагадаємо, на 70-му Каннському міжнародному кінофестивалі після прем'єрного показу військової драми "Іній" (Frost) про війну на Донбасі глядачі аплодували стоячи.