RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Альтернатива АТО: росЗМІ повідомили про можливість введення воєнного стану на Донбасі

З метою підвищення лояльності населення окупованої частини Донбасу президент України Петро Порошенко має намір ініціювати низку заходів, які передбачають соціальну і економічну інтеграцію в український простір місцевих жителів, а також введення воєнного стану у прифронтових районах.

Про це з посиланням на одного з народних депутатів від Блоку Петра Порошенко повідомляє "Коммерсант".

Так, в президентському законопроекті щодо окупованих територій Донбасу з метою демонстрації населенню неконтрольованих Києвом окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) передбачено: спрощення порядку отримання місцевими жителями українських пенсій, налагодження торгівлі між ОРДЛО і територіями, підконтрольними Києву, зниження обмеження на вагу вантажів, перевезених через лінію розмежування, - до 180 кг (проти нинішніх 50-й).

За словами неназваного депутата, президент має намір продемонструвати Заходу і жителям ОРДЛО "добру волю Києва" і зробити Україну привабливою в очах мешканців Донбасу.

Окремим питанням в законі стоїть припинення антитерористичної операції і введення військового стану у прифронтових областях - швидше за все, в список увійдуть такі міста, як Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, Авдіївка та Мар'їнка.

За словами джерела видання в адміністрації президента, суть змін в тому, що якщо зараз прифронтовими містами фактично управляє Служба безпеки України, то після прийняття закону керівні функції перейдуть до представників армії.

Нагадаємо, за словами народного депутата Мустафи Найєма, в адміністрації президента України визнали необхідність визнання окремих районів Донецької та Луганської областей територіями окупованими Російською Федерацією.