RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Діти з кліповим мисленням зроблять великі відкриття - психолог

Дитину не треба відучувати від смартфона, а треба зацікавити його новими знаннями і світом і тоді і смартфон стане в нагодію

Про це розповів у своєму інтерв'ю Gazeta.ua відомий український психолог Євген Мірошниченко.

"Забороняти смартфони - все одно, що сказати "користуйся тільки лівою рукою", - впевнений психолог.

На його думку, гаджети можуть приносити користь, і треба вчити дитину цю користь діставати - як, припустимо, роблять у Фінляндії в школах. При цьому занурення дитини в світ смартфону може бути сигналом того, що в реальному світі вона почувається дискомфортно і нудиться, не маючи цікавого заняття.

"Наприклад, у нас в таборі "Майстерня успіху" діти знімають кіно. Ми не забираємо їхні гаджети, але - ось парадокс - вони в них "не втикають". Молодь у нас в цікавому середовищі, де багато спілкування, нових знань і спільної роботи", - сказав він.

Саме тому психолог рекомендує влітку проводити час з дітьми, відправляти їх у літні освітні табори, заохочувати походи, прогулянки і заняття хобі.

Спростував психолог і страхи з приводу розвитку "кліпового мислення" у сучасних дітей.

"Коли вони виростуть, то зроблять з цим кліповим мисленням великі відкриття. Вони інакше сприймають цей світ. Це мислення фрагментарне, немає системності, але, тим не менше, навіть таке калейдоскопічне сприйняття дозволяє дитині зібрати з уламків картину світу. Завдання дорослих - допомогти зробити її реалістичною, цілісною, несуперечливою, додати глибини", - розповів психолог.

У День молоді, 24 червня в рамках найбільшого в Україні молодіжного фестивалю Youthday '17, Євген Мірошниченко виступав з інтерактивною лекцією. Лекція проходила за підтримки благодійного проекту ЛакіБукс, в експертну раду якого входить психолог. Проект, заснований дитячим благодійним фондом "Я майбутнє України" та IT-компанією Lucky Labs, присвячений виданню і поширенню нових україномовних науково-популярних книг для підлітків.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: