RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Помилилися у розрахунках: стало відомо про знищення російських курсантів-артилеристів під Авдіївкою

Збройні сили України нещодавно знищили один з розрахунків російських курсантів, які проводили навчальні стрільби на Донбасі по силам АТО і мирним мешканцях.

Про це розповів в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" боєць зі снайперської групи, яка виконувала під егідою Центру спеціальних операцій завдання в промзоні Авдіївки.

"Кілька місяців тому вони загнали під Донецьк, "на навчання", російських курсантів. Ці курсанти два-три дні працювали по наших позиціях з артилерії, а потрапляли по мирним будинкам, очевидно, тому, що помилялися в розрахунках..." - розповів снайпер, який представився Русланом.

За його словами, після трьох днів обстрілів українське командування дало "добро" на удар у відповідь.

"Через три дні ми все-таки їх "накрили", артилерійський розрахунок було повністю знищено. Розвідники сказали, що згоріло все дочиста", - розповів снайпер.

Він підкреслив, що у російських військових був вибір - відмовитися від поїздки на Донбас і втратити роботу і звання, але не життя.

"Тебе ніхто не вб'є за те, що ти відмовишся їхати в Україну. Можливо, ти втратиш взяту у кредит квартиру або машину, як максимум - втратиш роботу і звання, або будеш відрахований з вузу. Кожна людина робить свій вибір самостійно. І якщо вже ти приїхав воювати на чужу землю - отримай те, що заслужив", - підкреслив боєць АТО.

Нагадаємо, вчора, 24 червня, під час бою під Жолобками українські військові взяли в полон групу бойовиків терористичної організації "ЛНР", серед яких був один громадянин РФ.