RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо, як пропагандисти Кремля лякають бійців ЗСУ Нацгвардією

Російська пропаганда успішно сіє ворожнечу і ворожнечу між Національною гвардією і Збройними силами України.

Про це в заявив командувач Нацгвардії, генерал-лейтенант Юрій Аллеров в інтерв'ю "Апострофу".

"На превеликий жаль, в зоні АТО дивляться майже виключно російські телеканали і місцеві сепарські. І тому сьогодні, знаєте, є проблема. Навіть колегіальна. Я збираю хлопців, які займаються інформаційним ресурсом, які займаються вихованням, кажу їм: "Треба щось робити, треба зменшити тиск на підсвідомість воїнів, коли є ворожнеча між Національною гвардією і Збройними силами", - розповів Аллеров.

За його словами, на цю думку його наштовхнула ситуація, коли одна з дівчат-волонтерів зустріла на передовій в зоні АТО військового-танкіста, який був упевнений, що Нацгвардія буде розстрілювати відступаючих військових.

"І ось у Авдіївці одна з цих дівчат - я з нею особисто розмовляв - повернулася з передової, де тоді стояли підрозділи Збройних сил, і плаче. Ми всі кинулися розпитувати, що сталося. Вона трохи заспокоїлася і розповіла, що там, на передку, побачила 50-річного бороданя-військового, який сидів на танку і у якого з очей сльози котилися. Коли ж вона запитала, чому він плаче, він пояснив: "Позаду нас нацгвардійці. Якщо ми будемо відступати - вони будуть нас розстрілювати ", - розповів глава Нацгвардії.

"Ось такі думки вже є в мізках солдатів на передовій. Таке їм вже вбили в голови ..." - відзначив Аллеров.

Він додав, що для розвінчання цих міфів у Нацгвардії запущений збір крові для поранених в зоні АТО військових і цивільних, а також випускається наочна агітація з головним меседжем: Збройні сили і Нацгвардія - разом.

Читайте також повний текст інтерв'ю Юрія Аллерова "Апострофу" "Перед війною головною метою Росії були не Донецьк і Луганськ, а інше місто - глава Нацгвардії".