Розвідка повідомила про спробу самогубства російського офіцера на Донбасі

Лейтенант збройних сил Росії Костянтин Єфименко намагався накласти на себе руки через відмову командування надати йому відпустку через особисті обставини і виїхати з окупованої частини Донбасу до Росії.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як відзначили розвідники, російський військовослужбовець намагався нанести собі ножове поранення в областьгрудної клітини, після цього його доставили в лікарню міста Кадіївка.

За інформацією ГУР, командування російських окупаційних військ призупинило на невизначений термін звільнення офіцерів з військової служби.

Так, офіцерському складу пропонується підписувати нові контракти або звільнятися з негативною характеристикою, що унеможливлює проходження подальшої військової служби в будь-яких російських силових структурах.

"У той же час у військових підрозділах бойовиків зростає кількість випадків ухилення від військової служби серед молодших офіцерів, що змусило російське командування припинити надання їм відпусток з виїздом на територію Росії, в тому числі у разі смерті близьких родичів", - йдеться в повідомленні української розвідки .

Нагадаємо, раніше стало відомо про конфіскацію паспортів РФ у найманців, які воюють на боці бойовиків "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі.