RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні вказали на проблеми з новою системою блокування російської пропаганди

Використання Комплексної системи інформаційної протидії (КСІП), яка здатна глушити сигнал російських телеканалів на Донбасі, буде порушувати низку міжнародних угод України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", який присвячений перспективам використання КСІП.

Так, в 1994 році Верховна Рада ратифікувала Статут Міжнародного союзу електрозв'язку, в якому вказується, що всі станції, незалежно від їхнього призначення, мають встановлюватися і експлуатуватися таким чином, щоб не чинити шкідливих перешкод радіозв'язку або радіослужбам інших членів союзу.

Таким чином, використання КСІП буде порушувати права Росії, яка є чинним членом Міжнародного союзу електрозв'язку.

У той же час відсутність російських телеканалів навряд чи здатне буде кардинально змінити світогляд жителів Донбасу і окупованих територій, вважає аналітик Донецького інституту інформації Віталій Сізов.

"Кращою контрпропагандою, і тому є маса історичних прикладів, є побудова більш успішної економічної і суспільної моделі на відміну від тієї, яку пропонує супротивник. Тому наскільки такі заходи РНБО будуть дієві і чи приведуть вони до корінної зміни ситуації навіть у прифронтовій зоні, я сильно сумніваюся ", - заявив він.

Аналітик також підкреслив що головні комунікації там відбуваються від людини до людини, і якщо хтось мав проросійські погляди, то навряд чи відсутність російських каналів змінить його мислення.

"Само глушіння як технологія можливо при ескалації бойових дій, це ефективний спосіб для того, щоб оперативно закрити канали пропаганди", - додав Сізов.

Детальніше про Комплексної системі інформаційної протидії, яку розробила РНБО України, читайте в матеріалі "В Україні знайшли засіб проти головної зброї Кремля на Донбасі, але є нюанс", який опубліковано на "Апострофі".