RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Авакова розкрили деталі біографії бойовика з РФ, ліквідованого на Донбасі: опубліковано фото

Поліція встановила особу ліквідованого на Донбасі бойовика з Росії, тіло якого було виявлено у жовтні 2016 року після зіткнення сил АТО з ДРГ противника біля Водяного під Маріуполем.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Донецької області.

Пізніше тіло бойовика обміняли на українських загиблих, але поліцейські мали зразки ДНК і відбитки пальців, щоб встановити особу учасника незаконного військового формування.

За допомогою Інтерполу дактилоскопічну карту було направлено у РФ, звідки прийшла інформація про те, що відбитки, ймовірно, належать громадянину України 1977 року народження.

Як з'ясувалося пізніше, чоловік останнім часом проживав в Орську Оренбурзької області РФ, звідки і відправився на війну в Україні і вступив до лав терористів.

"Воював у складі першої мотострілецької бригади "ДНР", брав участь у бойових діях у Іловайську, штурмував Дебальцеве і Вуглегірськ. В інтерв'ю російським ЗМІ зрадник говорив, що приїхав "перемогти фашизм", не бажаючи жити в такій країні, забувши, що вже давно мешкає зовсім в іншій державі", - йдеться у повідомленні Нацполіціі.

Потім правоохоронці вийшли двоюрідного брата, але він виявився сліпим і нічим не міг допомогти поліції. Потім було встановлено, що на початку 2000-х років загиблий терорист платив аліменти, в результаті чого вдалося встановити його колишню дружину.

"Жінка упізнала свого колишнього чоловіка по фото. Поліція виконала завдання - особу бойовика встановлено, рідним повідомлено про його долю", - підсумували поліцейські.

Нагадаємо, раніше у мережі опублікували фото ліквідованого українськими військовими бойовика "ДНР" з позивним "Союз".