RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Профспілки розпочали флешмоб містами України з “холодним душем” для комунальників

"Профспілковий наступ" розпочав флешмоб містами України та влаштував у Чернігові "холодний душ" для чиновників міського управління комунального господарства з вимогою прозвітувати про роботу за останні роки та відправити у відставку начальника управління Ярослава Куца. Про це повідомляє Прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За словами співорганізатора акції Сергія Павленка, флешмоб став продовженням всеукраїнської акції під НКРЕКП.

“Сьогодні через керівника міського управління ЖКГ в Чернігові тарифи на комунальні послуги – одні із найвищих в країні. Керівник управлінні Куц приїхав із Сумщини, де на нього заведені кримінальні справи. Він, порушуючи закон, подав неправдиві дані до НКРЕКП, через що у місті було підвищено тарифи на комунальні послуги. Тому ми розпочали наш флешмоб саме з Чернігова. Вимагаємо прозвітувати комунальників про роботу та відправити у відставку начальника управління через якого у місті зросли тарифи”, – заявив Павленко.

Як повідомляють профспілкові активісти, у Чернігові їм не вдалось поспілкуватись із керівником управління. Натомість “холодний душ” від профспілок отримав заступник начальника управління.

“Сьогодні тільки акції прямої дії можуть впливати на чиновників та на їхні рішення. Акція в Чернігові – це початок нашого флешмобу, який пройде у всіх містах, де влада зловживає своїм становищем. Ми змусимо їх відповідати за свої дії. Наші акції під НКРЕКП, під Фондом держмайна та Міністерством охорони здоров’я були успішними, тому віримо, що і на місцях зможемо вплинути на чиновників”, – додав Павленко.

За даними Павленка, на акцію до управління ЖКГ Чернігівської міської ради вийшло біля сотні профспілкових активістів.

Як відомо, “Профспілковий наступ” кілька тижнів тому змусив НКРЕКП скасувати абонплату за газ. Раніше, завдяки профспілковій акції було зірвано голосування за медичну реформу у Верховній Раді. Флеш-моб профспілок, який започаткували сьогодні в Чернігові, пройде і в інших містах України.