RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"День Героїзму і Жертовності": в Україні запропонували ввести новий державний вихідний

29 серпня в Україні варто зробити Днем Героїзму і Жертовності.

Про це журналіст Юрій Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

"29 серпня - День Героїзму і Жертовності. День, який має відзначати країна, яка знає справжню ціну своєї Незалежності. У 2017-му році Україна святкує чимало неробочих днів - Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня - свято Весни і Праці, 9 травня - день Перемоги у Другій світовій війні ... Все це - потрібні багатьом дати. Хоча за багатьма з них точаться суперечки. А ось про те, чи треба вшанувати пам'ять загиблих суперечок ніяких не йде ", - написав він.

29 серпня має стати Днем пам'яті полеглих героїв, вдень героїзму і жертовності народу України у війні за незалежність. В один цей день загинуло 255 і пропало безвісти до цих пір не менше 17 українських воїнів

За словами Бутусова, Іловайськ став для України важливою подією.

"Іловайськ - це важлива подія, адже коли все навколо бігли і була паніка, Іловайське угрупування не зробила ні кроку без наказу командування. За наказом воювали в оточенні, за наказом поїхали в похідній колоні по зеленому коридору. Вони свій борг перед Батьківщиною виконали до кінця , вони віддали всі, вони зібрали в кулак волю і дисципліновано виконували завдання, коли навколо все валилося, і малодушні бігли сотнями і тисячами", - написав журналіст.

Бутусов додав, що жертовність українських героїв сколихнула світову спільноту так само, як і жертовність Небесної сотні.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч з 23 на 24 серпня 2014 під час Иловайскої трагедії на територію України вторглося близько 3,5 тисяч російських військових.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що на момент Іловайського котла між Іловайськом і Києвом був всього один батальйон ЗСУ.