RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Харківщині за підтримки ОДА створили інтернет-платформу для волонтерів та людей, які потребують допомоги

У Харківській області вирішили створити інтернет-платформу «Небайдужі», яка допоможе координувати волонтерів та тих, хто потребує допомоги.

Про це інформує прес-служба Харківської ОДА. Зазначається, що влада області підтримала ініціативу активістів.

«Волонтерський рух в Харківській області є одним з найпотужніших. І не дарма у нас є навіть вулиця Волонтерська. Кожен з нас протягом життя робив добрі справи, але вони знайшли концентрацію і систематизувалися, починаючи з 2013 року. Тоді потрібно було допомагати великій кількості людей. Кожен з нас в житті хоч раз потребує допомоги. І від того, хто перебуває з нами поруч, від того, наскільки сильні наші друзі, наші знайомі і не знайомі нам, але небайдужі люди, від цього залежить наше майбутнє. Майбутнє кожної людини і майбутнє всієї нації. В єдності - наша сила. Ми сильні духом. Ми сильні характером. Ми показали всьому світу, як треба боротися з сильним ворогом. Ми стали сильнішими, тому що ми разом», - сказала глава Харківської ОДА Юлія Світлична.

Згідно інформації, з ініціативою створення соціальної інтернет-платформи «Небайдужі» і проведення «Балу патріотів» виступила громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації». Організаторами заходу стали волонтерські організації, організації ветеранів АТО, благодійні фонди та громадські діячі Харківської області.

«Ми хочемо створити єдину соціальну мережу для волонтерів та людей, які потребують допомоги. В першу чергу ми запрошуємо до участі в ній волонтерські організації і організації соціальної сфери. Вони будуть комунікувати з соціальними службами - саме тому ми звернулися за підтримкою до голови ХОДА Юлії Світличної», - підкреслив президент ГО «ВСБ «Еліта нації» Олексій дмитро курцев.

За його словами, на інтернет-порталі «Небайдужі» зможуть зареєструватися всі бажаючі допомагати - не тільки організації, але й окремі люди, які просто не знають, куди звернутися, або побоюються зіткнутися з шахраями. В розділі «Мені потрібна допомога» зможе зареєструватися той, хто шукає волонтерів або просто небайдужих сусідів. Мова йде не тільки про збір коштів, але і, наприклад, про фізичної допомоги літнім людям, людям з інвалідністю тощо.

«Важливий теза платформи: коли реєструється людина, що потребує допомоги, його перевіряють соціальні служби та волонтери», - зазначив Олексій Курцев.

Уточнюється, що кошти на створення платформи і на адресну допомогу дітям загиблих воїнів АТО збирали в ході аукціону, лотами якого стали картини харківських художників. Також під час заходу виступили київська група «TaRuta», відомий харківський музичний гурт «Папа Карло», студія танцю «All stars» та інші. Віденський вальс виконали близько 30 пар учасників, які протягом місяця готувалися до «Балу патріотів».