RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Авакова пропонують посилити покарання для водіїв-порушників: опублікована інфографіка

Глава МВС Арсен Аваков опублікував проект змін до Закону про посилення відповідальності за окремі порушення в сфері безпеки дорожнього руху, який було узгоджені Кабінетом міністрів.

Про це повідомила прес-служба МВС.

Також подано три проекти постанов Кабінету Міністрів щодо змін в Правилах дорожнього руху, Положенні про порядок видачі посвідчення водія і функціонуванні системи фіксації адміністративних правопорушень.

Швидкість руху в населених пунктах пропонується обмежити до 50 км/год, ввести систему автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР. Також пропонується збільшити термін накладення адміністративних санкцій з трьох місяців до одного року за водіння в нетверезому вигляді і вперше видавати водійське посвідчення тільки на термін 2 роки, після чого водієві порібно буде його підтвердити.

Також, зміни передбачають збільшення відповідальності за ДТП, вчинені в нетверезому стані і суттєве збільшення штрафів за водіння без водійських прав і перевищення максимальної швидкості руху більш ніж на 50 км/год.

Про те, на які кроки може піти українська влада в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху "Апостроф" писав у матеріалі "Багаті не бояться порушувати": найголовніше, що потрібно зробити після жахливої ДТП в Харкові.