RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Може знищити країну: Україні вказали на величезну загрозу через молодь

Найбільш значною проблемою для України є не агресія РФ або складності в економіці, а масове поширення серед молоді ідеї про те, що з країни необхідно їхати.

Про це написав російський політолог Андрій Окара на своїй сторінці в Facebook.

"Епідемія, яка зараз лютує в Україні, може знищити цю країну - до радості Кремля, а також всіх інших сусідів України. Епідемія - масове вірусне уявлення з приводу того, що з Україною треба терміново валити. Саме це, а не проблеми в економіці, з тарифами, безробіття або російсько-українська війна, найбільш загрозлива річ", - зазначив політолог.

"За деякими поодинокими винятками, всі (повторюю: все!) діти моїх знайомих збираються після школи виїхати з України. Деякі - назавжди, деякі - повчитися ( = назавжди, але саме усвідомлення, що назавжди, настає пізніше). Якщо ти хочеш залишитися в своїй рідній країні, значить, ти лох, невдаха, ідіот, тупий, людина третього сорту, - такий настрій поширене серед батьків 9-11-класників, з якими мені довелося спілкуватися", - додав Окара.

За його словами, найбільш вагомими країнами для еміграції є Німеччина, США, Канада, Англія, Австрія, Словаччина, Чехія, Греція, Швеція, Польща, Росія і навіть Білорусь.

"Ця загроза тотального виїзду людей активного віку, яка може вбити Україну, насправді, має формат масового психозу. Як мені видається, реальний стан справ в Україні значно краще, перспективніше і оптимістичніше, ніж суб'єктивне відчуття батьків дітей-емігрантів. Але держава не здатне (і навіть не намагається) керувати майбутнім, уявами про майбутнє та емоціями, пов'язаними з уявленнями про майбутнє", - підкреслив Андрій Окара.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах розгорнулася бурхлива дискусія про еміграцію.