RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У відповідь тільки посмішки: російський поет розповів, як розмовляє в Криму українською мовою

Російський поет Андрій Орлов (Орлуша) розповів про те, що в окупованому Криму люди позитивно ставляться до всього українського, хоча і намагаються це не афішувати.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"У Криму сьогодні все українське притихло, зіщулилося, залякане і забито. Але воно є на кожному кроці. Знаєте, як в дитинстві, на старій парковій лаві колупнешь нову червону фарбу, а під нею - яскравий попередній колір - жовтий, наприклад. Я в останній приїзд в магазинах, на ринку, в кафе говорив з людьми тільки на українській (як можу), так у відповідь бачив тільки усмішки, і відповідали всі теж на українській, не задумуючись, не соромлячись оточуючих. Навіть моє "дякую" зі смішним для вас московським акцентом викликало масу позитивних реакцій", - описав ситуацію він.

У той же час, відзначає Орлов, серед кримчан є люди з різними настроями.

"Мені доводиться спілкуватися з кримчанами постійно. Розкид, як ви розумієте, величезний - від "Путін - наше все, врятував від кривавих бандерівських фашистів" до людей нормальних і адекватних, яких там явна меншість", - розповів він.

Читайте докладніше думку поета Андрія Орлова по ситуації на півострові: В Криму українське на кожному кроці, слово "Дякую" викликає масу позитиву.