RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Життя не викидає дітей на вулиці: відомий фотограф вказав на показові зміни в Україні

Український фотограф Олександр Глядєлов зазначив, що зараз на українських вулицях не живуть безпритульні, на відміну від 90-тих.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Зараз життя у багатьох нітрохи не легше, а багато в чому, може бути, і важче, ніж було після розпаду Радянського Союзу. Я маю на увазі сімейне виживання, плюс знайди зараз людину, у якого хоча б хтось не загинув на фронті або не прийшов з важкими пораненнями, з посттравматичним синдромом, скільки сімей руйнується зараз. але дітей утримують вдома. Ну, або віддають в інтернати. На вулиці їх це життя не викидає, значить, в людях щось дуже повільно, звичайно, але змінюється", - розповів Глядєлов.

Протилежна ситуація, зазначає наш співрозмовник, була в 90-ті, коли на вулицю потрапили тисячі дітей.

"Тоді на вулицю викинув розлом, історична катастрофа, яка для України в результаті виявилася благом. Історична катастрофа, багато сімей не витримали, уклад звалився. Це викинуло на вулиці таку кількість дітей, неймовірну, досі тобі ніхто не скаже, скільки ж їх було, скаже тільки кількість тих, що пройшли через приймачі та розподільники, інтернати, всілякі державні спецшколи, притулки муніципальні", - говорить фотограф.

Читайте повністю інтерв'ю Олександра Глядєлова "Апострофу": "Нехай Путін править ще два терміни і зруйнує цей Карфаген".