RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Було реально страшно: командир батареї "Ураганів" розповів про страшні бої під Слов'янськом

Командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко розповів про перші дні боїв на Донбасі.

Спогадами він поділився в інтерв'ю "Апострофу".

"Тоді ситуація була дуже напружена і малозрозуміла. Ми їхали і реально не знали, куди їдемо, яка там ситуація, будуть по нам стріляти чи не будуть... Ніхто цього не знав. Але під Слов'янськ ми приїхали спокійно. Там стояла ще гаубична артилерія. Поруч стали ми. І відразу ж, хвилин через 15 вже, пішли перші цілі", - повідомив Шейко.

"Там під Слов'янському є стратегічні висоти, з яких видно було всю округу. Поблизу ми і працювали. Адже ті висоти тоді були зайняті противником - і наше завдання стояла в тому, щоб їх звідти викурити. Давали координати - і все, стріляй по 16, по 24 снаряда. І ми стріляли. за такий короткий проміжок часу ще не встигли з'ясувати, що там навіть в кілометрі попереду, хто зліва, хто праворуч", - продовжив військовий.

Багатьом солдатам в перші дні війни було дуже страшно, повідомив наш співрозмовник.

"Насправді було реально страшно. І тоді часто бувало, що якомусь солдатові здавалося, що він десь кілометра за два побачив якийсь відблиск, і перша асоціація, яка у нього виникала - що це снайпер. Було дуже некомфортно , чесно кажучи. Особливо перші дні, з тиждень. Ти не розумієш взагалі нічого. Це вже згодом виявилося, що там, де народ бачив відблиски, ніяких снайперів і близько не було ", - розповів Шейко.

Також він зазначив, що на початку війни його "Ураганам" давали дуже близькі цілі, що ускладнювало роботу артилерії, оскільки вони призначені для великих відстаней.

Читайте повністю інтерв'ю Андрія Шейко "Апострофу": "Бачу тільки один шлях звільнення Донбасу".