RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Обмін полоненими на Донбасі: з'явилися дані про АТОшницю, яка вирішила залишитися в окупованому Донецьку

Жінка на ім'я Олена, яка в рамках великого обміну полоненими прийняла рішення залишитися в окупованому Донецьку, може в будь-який момент приїхати на вільну територію України і отримати допомогу держави.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на уповноважену парламенту з прав людини Валерію Лутковську.

Жінка в числі інших полонених була звільнена бойовиками з місць позбавлення волі, але виявилося, що на підконтрольній території України у неї немає родичів.

"Вона сказала, що "ми вдячні Україні, але я хочу обійняти свою рідню". Рідні проживають на території Донецька. Не бачу причин говорити про зраду чи ще про щось", - розповіла Лутковська.

За словами омбудсмена, до Олени немає ніяких претензій і вона в будь-який момент може приїхати і отримати виплати і психологічну допомогу, як і інші звільнені.

У той же час кум президента Росії Віктор Медведчук заявив, що Олена є військовослужбовцем Нацгвардії України.

"Можу сказати, що жінка, про яку ви говорите, військовослужбовець Нацгвардії, дійсно відмовилася повертатися в Україну. Але сьогодні вона знаходиться на волі і, мушу зазначити, була звільнена тільки тому, що потрапила в наші списки на обмін за формулою "306 на 74". Хочу ще раз підкреслити, що ця жінка звільнена від покарання і зараз знаходиться на волі в Донецьку, так як родом звідти", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", вчений Козловський зробив тривожну заяву про полонених українців.