RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На Донбасі затримали українку з банди "Оплот": опубліковано фото

18 лютого в КПВВ "Новотроїцьке" прикордонники зупинили громадянку України, яка виявилася учасницею бандформування "Оплот".

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Під час перевірки оперативниками Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби було встановлено, що в діях громадянки вбачаються ознаки складу правопорушення ККУ за ч.1 ст. 260 (створення воєнізованих формувань або участь у їх діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в прес-службі відомства, оперативники з'ясували, що жінка входила до складу непередбачених законом України воєнізованих формувань так званої "Донецької народної республіки".

Так, в серпні 2014 року вона вступила в підрозділ "Оплот". Там вона мала отримати посаду помічника кухаря, але незабаром завдяки вмовлянням чоловіка, відмовилася проходити службу в НВФ. На даний момент правоохоронці з'ясовують, ким вона була насправді і чим займалася.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на території Луганської області затримано чоловіка, який воював на боці бойовиків ЛНР і причетний до допитів полонених бійців АТО.