Стало відомо про смерть настоятельки київського монастиря

Після тривалої хвороби 16 квітня померла настоятелька київського Свято-Вознесенського Флорівського монастиря Антонія (Филькина).

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ігуменя Антонія народилася 27 вересня 1934 року в селі Бояни Брянської області. У 22 роки вона прийшла на послух до Флорівського монастиря і все своє життя присвятила цій обителі.

Постриг матушка прийняла в 1972 році. Багато років Антонія виконувала послух келійниці ігумень Антонії, Флавії, Анімаіси і Агнеси, була призначена економом обителі. У 1985 році її затвердили на посаді настоятельки Свято-Вознесенського Флорівського монастиря.

В УПЦ відзначили, що під керівництвом ігумені Антонії пройшли масштабні роботи по відновленню обителі, реставрація храмів і келійних корпусів. Її стараннями було відкрито кілька скитів. За роки її ігуменства постриг в обителі прийняла ціла плеяда черниць.

"Пам’ять про неї завжди буде зберігатися не тільки у серцях сотень флорівських монахинь, а й багатьох людей, що знаходили у матінки Антонії духовну розраду і підтримку", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", помер священик Олександр Хомченко, який організував в нині окупованому Донецьку молитовний Майдан.