RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

З'явилися нові подробиці загибелі першого українського військового в Криму: опубліковано відео

У мережі з'явилося відео розслідування загибелі прапорщика Сергія Кокуріна в Сімферополі під час штурму картографічного центру ЗСУ російськими окупантами 18 березня 2014 року.

Відповідне відео опубліковано на YouTube.

"При першому візуальному контакті виявив, що її (спостережну вежу, - прим. "Апострофа ") повністю як решето прострелено. Туди піднявся, вивалилося тіло Серьоги (Кокуріна, - прим." Апострофа ")", - розповідає на відео підполковник ЗСУ Володимир Щурик.

Російські пропагандистські ЗМІ тут же оголосили, що його застрелив 17-річний снайпер з Львівської області. Нібито саме він також застрелив під час штурму бійця "Самооборони" Криму Руслана Козакова. Незабаром з'ясувалося, що цей самий загиблий Руслан Козаков приїхав до Криму з Волгоградської області, п'ять років служив за контрактом в Чечні і в МВС РФ. Цю версію Россмо повністю спростовують українські військові, які мають непохитні докази того, що російські окупанти розстріляли прапорщика під час штурму картографічного центру.

Про те, коли Україна поверне анексовані Росією Крим читайте в матеріалі "Апострофа": Україна поверне Крим і Донбас відразу: процес вже прискорюють.