RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путінського мосту в Крим не буде: в Росії дали жорсткий прогноз

Будівництво Керченського моста в Криму є незаконним і після повернення Криму Україні, Росії доведеться заплатити за його знесення.

Таку думку "Апострофу" висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Будівництво Керченського моста ніяк не завадить поверненню Криму до складу України. Це будівництво є незаконним, тому що здійснювалося на території України і без узгодження з Україною. Так що Росія заплатить ще й за знесення цього моста", - сказав він.

За словами Борового, будівництво Керченського моста - це не що інше, як пропагандистська акція і реальної потреби в ньому немає.

"Немає абсолютно ніякої різниці, побудували Керченський міст або не побудували. Адже він - пропагандистська акція. Звичайно, тепер повідомлять, що Росія з'єднана з Кримом по мосту. Це абсолютно пропагандистський ефект, його Кремль і домагається. Особливої потреби в мосту немає, якщо там не розвиватиметься військова база: тому що економічно Крим - ізольована територія, токсична. Бізнес не йде туди. Просто тому, що це небезпечно", - пояснює опозиціонер.

Крім того, політик упевнений, що гроші, витрачені на будівництво моста, Росія ніколи не окупить.

"Тому немає нічого принципово нового в зв'язку з запуском моста, крім пропагандистського ефекту. Запустять, потім через деякий час організовують акцію запуску на повну потужність, потім будуть урочисті проїзди ... Але гроші, витрачені на цей міст, не окупляться ніколи. Так само, як і гроші, які в Росії витрачаються на мілітаристську пропаганду. Але вони і не повинні окупатися", - говорить Боровий.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Керченський міст до Криму доведеться знести.