RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відіб'ємо звичку стріляти по мирним людям: командир об'єднаних сил виступив зі зверненням

У зв'язку із загостренням на Донбасі, керівництво об'єднаних сил заявило, що українські військові ні в якому разі не зашкодять мирному населенню по обидва боки від лінії зіткнення.

Про це повідомляє прес-служба ООС в Facebook.

"Хочу офіційно заявити, що командуванням об'єднаних сил прийнятий ряд рішень і віддані необхідні розпорядження, реалізація яких дозволить поліпшити ситуацію з безпекою і уникнути жертв серед мирного населення, що проживає в безпосередній близькості як до позицій українських військ, так і в населених пунктах, які тимчасово окуповані військами країни-агресора", - йдеться у відповідному зверненні командира ООС на Донбасі Сергія Наєва.

Командувач Об'єднаними силами уточнив, що українські військові ніколи не використовували мирне населення як живий щит і тим більше, ніколи не розглядали мирне населення як об'єкт можливої атаки. Також він пообіцяв надавати всебічну допомогу моніторингової місії ОБСЄ.

"Я віддав прямий наказ усім українським підрозділам уздовж лінії зіткнення надавати всебічну підтримку діяльності персоналу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з дотриманням всіх заходів безпеки персоналу Місії та місць, де вони працюють", - сказав він.

Докладніше про перспективи вирішення конфлікту на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Є способи змусити Росію забратися з України - західний експерт.