RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Помер відомий український вчений

У вівторок, 22 травня, в Києві помер відомий київський археолог Гліб Івакін, який займався створенням заповідних та охоронних зон Києва.

Про це повідомляє УНІАН.

Як передає видання, Гліб Івакін спеціалізувався на дослідженні історії та археології Київської Русі та пізньосередньовічної України.

Відомо, що вчений народився 30 січня 1947 року в Києві. Він є членом-кореспондентом Національної академії наук України (2009), доктор історичних наук (1997), лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки (1983, 2002).

З 1974 року Івакін працював в Інституті археології АН України (нині Інститут археології НАН України): з 1997 року - провідний науковий співробітник, з 2003 року - заступник директора з наукової роботи.

Варто відзначити, що археолог брав участь в розкопках археологічних пам'яток Києва X-XVIII ст. на Подолі, Печерську, у Верхньому Києві, Гончарах і Кожум'яках та в інших історичних місцях. Він керував архітектурно-археологічними дослідженнями під час відновлення Михайлівського Золотоверхого собору, Успенського собору Києво-Печерської лаври, церкви Успіння Пресвятої Богородиці Пирогощі.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 25 квітня, в Римі (Італія) раптово помер відомий український геолог Віталій Вернігоров, який повертався в Україну з антарктичної станції "Академік Вернадський" після участі в сезонної експедиції, що тривала близько двох тижнів.