RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Волонтери показали бійцям ЗСУ на Донбасі фотовиставку про війну і фільм "Киборги"

Львівські волонтери з "Народної самооборони" повернулися з 39-ї поїздки на Донбас. За три дні вони показали фотовиставку "Якби не війна" і фільм "Кіборги" українським бійцям в Щасті, Лисичанську і Покровському.

Фотовиставка присвячена долям 122-х українських солдатів, які в різний час воювали на Сході. Їх історії зібрали дівчата-волонтери, які доглядали за цими бійцями в Київському військовому госпіталі. Вони виготовили портрети своїх героїв і створили пересувну фотовиставку. Вона встигла об'їхати багато регіонів і тепер побувала в Луганській і Донецькій областях.

Виставку побачили як місцеві жителі, так і бійці підрозділів, що дислокуються безпосередньо на передовій. Крім того, військовим доставили технічне спорядження і три автомобілі: пасажирський бус і два позашляховики. Перший отримали військовослужбовці хімічної розвідки, а джипи вирушили в 24-у бригаду.

Народний депутат Ярослав Дубневич, який прийняв безпосередню участь в організації поїздки і відвідав разом з волонтерами прифронтову зону, повідомив, що напередодні, під час обстрілу, у військових згоріло сім автомобілів.

«Такі автомобілі - запорука успіху на війні», - відреагував на волонтерський подарунок майор Юрій Мадяр та повідомив, що тепер бійці зможуть більш оперативно виконувати завдання.

Нардеп Ярослав Дубневич разом зі своїм братом Богданом постійно підтримують львівські військові частини на фронті, постачають їм обмундирування, спорядження і автотехніку. Відзначається, що з початку бойових дій Дубневичі передали армії вже 14 автомобілів.

"Культурну програму", організовану волонтерами, - показ фотовиставки та кінодрами "Киборги" - зустріли дуже тепло - як бійці, так і місцеві жителі прифронтових міст, повідомили волонтери.

Крім іншого, для солдатів і місцевих жителів влаштували також і «культурну програму»: показали фотовиставку та кіно.

«Очікування, чесно кажучи, були неоднозначними, але заповнені зали і щира реакція глядачів дуже позитивно вразили. Не все так погано з патріотизмом в прифронтових містах. Не оминуло наше відвідування і передові позиції боротьби з темними силами Мордора", - розповідає волонтер Микола Щур.

"Це було швидко, між виставками, але з яким розмахом допомоги: три автомобілі, два - повнопривідні джипи і роботяга - бусик Т4. Це все завдяки допомозі всіх небайдужих і меценатів, і тут неможливо не відзначити Ярослава Дубневича, завдяки якому куплені три авто. Нардеп не вперше проїздив з нами всю поїздку, включаючи не тихі зараз позиції на передку. Тут також великий респект за безпосередність, простоту і беспафосність, а особливо - за постійну безвідмовну допомогу фронту", - додав він.