Промивають мізки: в Донецьку розповіли, як бойовики ДНР-ЛНР "працюють" з дітьми і підлітками

Бойовики на територіях, підконтрольних так званим "ДНР-ЛНР", активно займаються пропагандою в усіх освітніх установах, починаючи з дитячого садка.

Основними темами пропаганди є війна, "русскій мір" і ностальгія по СРСР.

Так, у виховній програмі для дітей дошкільного віку, затвердженій так званим "міністерством освіти ДНР", є курс "Донбас і русскій мір". На таких уроках вчителі повинні знайомити дітей з прапором, гербом і гімном "ДНР", запрошувати в садок "ополченців", надихати на "захист вітчизни" картинами на військову тематику.

Триває ідеологічна "обробка" і в школі. У початковій школі рекомендовано ввести курс уроків "громадянськості Донбасу", співаючи з першокласниками патріотичні пісні "Бухенвальдський набат", "Балада про війну", "Над країною гриміли снаряди". У старшій школі за рекомендаціями фейкового міністерства діти повинні писати проектні роботи на теми "Мій ровесник - герой республіки", "Я - захисник батьківщини", грати в рухливу гру "Снайпери", чергувати біля меморіалів ВВВ і навіть брати участь у марш-кидках і оглядах строю.

Про виконання програм з гордістю звітують на сайті фейкового "міносвіти ДНР".

"Діти виступили з читанням віршів, показали танець десантників і моряків. У дошкільних освітніх установах Горлівки відбулося спортивно-патріотичне свято "Ми - орлята, спадкоємці традицій". Мета заходу - виховання у дошкільників почуття гордості, поваги до захисників нашої батьківщини", - зазначається в повідомленні.

Що стосується студентів, то в їхньому випадку пропагандистські заходи поєднуються з використанням молоді в якості безкоштовної робочої сили.

"Студентські сільгоспзагони приступили до роботи на державному підприємстві "Теплиці Донбасу". Робочий день у них з 7.00 до 16.00, їхня робота полягає у збиранні врожаю та висадці нових овочевих культур. Планується створити третій сільгоспзагін в Куйбишевському районі Донецька", - пишуть сепаратистські сайти.

Детальніше про те, як окупанти використовують у своїй пропаганді теми ностальгії за СРСР читайте в матеріалі "Апострофа": За ковбасу платять свободою: як бойовики відроджують СРСР на Донбасі.