RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Обмін Криму на Донбас: Волкер зробив різку заяву

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер вважає пропозицію обміну анексованого Криму на виведення військ з окупованого Донбасу, неприйнятною.

Про це повідомляє Bild.

"Про подібні позиції в Європі говорять іноді, а ще частіше про те, що деякі люди хочуть зняти санкції, які надають певний тиск на еліту в оточенні Путіна. Але я не очікую, що найближчим часом щось зміниться в статус-кво. Німецький канцлер Меркель також бачить ситуацію, якою вона є, і вона не послабить тиску", - сказав він.

За його словами, ніхто не має здійснювати подібний обмін, оскільки і Крим і Донбас, є територіями України.

"Що стосується можливого" обміну "Криму на Донбас, то це мене обурює. А що, якщо взяти і "обміняти" якісь частини Німеччини? Хто має на це право? Хто має право чинити так з Україною? Ніхто!" - уточнив Волкер.

Також Волкер наполягає на тому, що під час зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним 16 липня в Гельсінкі "відступу від нашої позиції невизнання російської анексії Криму не буде".

"І тому, що стосується конфлікту на сході України, ми дали ясно зрозуміти, що хочемо його припинити і хочемо, щоб там була місія ООН. Але, на жаль, є велика ймовірність того, що Путін і Росія і далі будуть заперечувати свою участь в конфлікті, і тому немає підстав сподіватися на прогрес", - додав Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Волкер заявив, що в українських військових є право відкривати вогонь у власній країні.