RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Народ мобілізується: Новинський назвав число учасників хресної ходи на честь річниці хрещення Русі

У хресній ході на честь 1030-річчя хрещення Русі 27 липня можуть прийняти щонайменше 100 тисяч осіб.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив народний депутат України Вадим Новинський.

"Ми знаємо з досвіду минулих років, що збиралося близько 100 тисяч осіб. У цьому році, думаю, буде більше. Коли Церква піддається гонінням, народ мобілізується. У різних єпархіях УПЦ тисячі людей добровільно записуються їхати до Києва", - сказав він.

При цьому нардеп заявив, що транспортним компаніям і власникам автобусів забороняють везти людей на заходи.

"В Одесі під тиском спецслужб взагалі зняли "бронь" з вагонів до Києва. У той же самий час, з Адміністрації президента вийшла рознарядка всім обласним держадміністраціям збирати бюджетників для участі в ході Київського патріархату. І тут ситуація прямо протилежна. Перевізникам даються всі преференції", - розповів Новинський.

Він додав, що у зв'язку із вказаними фактами подав звернення в правоохоронні органи: "Влада порушила всі мислимі стандарти і правила поведінки щодо церкви і віруючих, підтримуючи одних і створюючи проблеми іншим. Заборони, погрози, тиск ... Я про це вже написав в своєму зверненні в СБУ, ГПУ і МВС, сподіваюся буде хоч якась реакція. Вірю, у влади вистачить мудрості або хоча б інстинкту самозбереження щоб забезпечити повагу до прав людини і свободу совісті в Україні".

При цьому на питання про роль нардепа в підготовці заходу він відповів, що робить все можливе, щоб хода "пройшла на високому організаційному та духовному рівні".

"І я звичайно ж візьму участь у Хресній Ході", - резюмував Новинський.

Більше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Вадим Новінський: В тому, що церковний розкол у нас існує до цих пір, винні саме політики.