RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У мережі поділилися історією про молодого захисника Донецького аеропорту, похованого в Києві: фото

З'явилася жаліслива історія про молодого захисника Донецького аеропорту, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Нею в Facebook поділився Ян Осока.

"Роман Петрович Крис народився 30.04.1994 року в Донецьку. З 2015 року жив у Харкові. Хлопець закінчив 9 класів школи №8, після чого вступив до металургійного технікуму, але навчання не закінчив через те що це не було його мрією. Він бачив себе тільки в сфері правоохоронних органів або військових, тому в квітні 2013 року він пішов на строкову службу в армію, адже це могло бути своєрідним трампліном для здійснення його мрії", - пише він.

Пізніше боєць отримав поранення. І незважаючи на контузію, намагався влаштуватися на роботу, повернутися до звичайного життя.

"Роман займався пошуками роботи і виявився в Києві. Лікарі заборонили йому перебувати на свіжому повітрі в лісі, навантаження і надмірну втому, але він був молодим хлопцем, який намагався знайти себе в житті, відкидаючи абсолютно свою інвалідність. Рома влаштувався в дитячий табір під Києвом працювати вожатим, і, врешті-решт його організм не витримав. Він помер в ніч на 11 липня від крововиливу в мозок. Йому було 24 роки", - розповів Осока.

Як повідомляв Апостроф, мережу вразила історія медика-волонтера на Донбасі.