Мер Глухова Терещенко відмовився рятувати історичні пам'ятники

Мер Глухова Мішель Терещенко відмовився вирішувати питання про порятунок історичних пам'яток в Національному заповіднику "Глухів" від напливу важких фур.

Про це повідомляє Обозреватель.

"Я не буду відповідати на це питання. Він провокаційний і грає на руку моїм опонентам", - відповів Мішель Терещенко на питання журналіста про вихід з цієї ситуації.

Журналіст зазначив, що проблему руйнування пам'ятників підняв.

Першим про цю проблему привселюдно заявив відомий глухівський краєзнавець і громадський активіст Олександр Мірошниченко. Він надіслав мерові Глухова заяву, в якому просить відреагувати на проблему проїзду важкого автотранспорту через історичну частину міста.

"Щодня через пам'ятник Київські ворота Глухівської фортеці їздять важкі вантажівки. Це призводить до її руйнування", - написав Олександр Мірошниченко.

Краєзнавець зазначає, що в історичній будівлі утворюються тріщини, обсипається шпаклівка.

"Звернення до Глухівського відділ поліції не зупинили порушення. Прошу звернути увагу на проблему", - звернувся Мірошниченко до міського голови Терещенко

Краєзнавець направив заяву Терещенко 25 липня через глухівський Центр надання адміністративних послуг.

Перед цим Мірошниченко на своїй сторінці в соціальній мережі опублікував фото вантажівки, який рухається через Київські ворота. А днем пізніше виклав знімки проїзду вантажівок по історичному центру міста.

Відзначимо, що ініціативу Мірошниченко підтримали в соціальних мережах сотні глухівчан.