RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Трагедія під Іловайськом: в ООН зробили жорстку заяву проти всіх

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини задокументували і проаналізували факти, які свідчать, що під час "іловайського котла" в серпні 2014 року всі сторони конфлікту здійснювали серйозні порушення прав людини.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій в четвер під час брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-україна".

"Випадки, задокументовані і проаналізовані УВКПЛ в цьому звіті, свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту здійснювали серйозні порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права, а деякі з порушень, можливо, є військовими злочинами", - зазначено в доповіді.

Також там підкреслюється, що українська влада не повною мірою провела розслідування злочинів під Іловайськом. УВКПЛ рекомендує владі України продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу України, які дозволять здійснювати кримінальне переслідування міжнародних злочинів на національному рівні.

Правоохоронним органам України рекомендується проводити неупереджене розслідування всіх заяв про порушення прав людини.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов опублікував копії секретних документів, які підтверджують дані про те, що ВСУ отримували наказ про наступ на Іловайськ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: