RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

В "Нашому краї" назвали умови перегляду вартості проїзду в громадському транспорті

«Наш край» закликає уряд та антимонопольний комітет негайно перевірити обґрунтованість підвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, слідом за столицею тариф на проїзд у громадському транспорті зростає по всій країні.

“Хвиля подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті охоплює всю країну. Слідом за Києвом у Дніпрі тариф на проїзд у наземному транспорті підвищився з 1,5, а в метрополітені з 2 грн до 4 гривень. Партія “Наш край” попереджала владу, що підвищення вартості проїзду у Києві запустить ланцюгову реакцію по всіх містах. Уряд та антимонопольний комітет негайно перевірити обґрунтованість підвищення цін на проїзд у громадському транспорті”, – зазначив Мазурчак.

За словами співголови «Нашого краю», чиновники посилаються на зростання тарифів на електроенергію як на причину підвищення вартості проїзду.

“Ми неодноразово звертали увагу влади на те, що безконтрольне зростання тарифів на електроенергію призведе до підвищення ціни у галузях, які її використовують. Але потрібно оновлювати застарілий та зношений рухомий склад та дбати про безпеку пасажирів, а вже після цього можна буде переглядати ціну на проїзд. Влада ж лише підвищує вартість квитків на громадський транспорт”, – наголосив Мазурчак.

Він закликав уряд проаналізувати роботу громадського транспорту та зробити його більш доступним.

“Необхідно забезпечити прозорий контроль над роботою міського комунального транспорту, його видатками та надходженнями. Одним з перших кроків у цьому напрямі має стати запровадження електронного квитка”, – підсумував Мазурчак.

Як відомо, з 5 серпня 2018 року вартість проїзду пасажирів та перевезення багажу в міському електротранспорті та метрополітені Дніпра становить 4 грн. З 14 липня вартість проїзду у комунальному громадському транспорті Києва становить 8 грн.