RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гучний скандал в Інституті раку: адміністрація подає на активістів до суду

Київський Національний інститут раку (НІР) готує судові позови проти Центру протидії корупції (ЦПК) після публікації матеріалу про поновлення на посаді лікаря Ганни Губарєвої, яка відмовила в лікуванні ветерану АТО.

Про це заявила директор НІР Олена Колесник в заяві, опублікованій на сайті установи.

Вона спростувала інформацію про те, що Ганна Губарєва була відновлена на посаді в інституті.

"Офіційно повідомляю таке: Губареву Ганну було звільнено з посади лікаря-онколога відділення онкогематології та за сумісництвом старшого наукового співробітника з 8 червня 2018 року внаслідок неетичної поведінки з хворим бійцем АТО. Увага - і я на цьому наголошую - Губарева Ганна жодного разу не була відновлена на посаді лікаря-онкогематолога. Мало того, її не було підвищено", - сказала директор Національного інституту раку.

За її словами, ЗМІ поширюють недостовірну інформацію з цього приводу.

"У зв'язку з тим, що Ганна Губарева за час перебування на посаді старшого наукового співробітника виконувала фрагмент науково-дослідної роботи, за клопотанням її керівника і заступника директора з наукової роботи, їй було зроблено трудовий контракт, короткостроковий, для того, щоб вона завершила свою наукову діяльність. На теперішній час вона остаточно звільнена і з цієї посади, на яку її не було поновлено. Це контракт, і його розірвано достроково", - пояснила Олена Колесник.

Щодо членства Губаревої у локально-етичній комісії протягом близько 10 років Колесник зазначила: "Було розглянуто питання участі Губаревої у цій комісії та ухвалено рішення про виведення її зі складу локально-етичної комісії".

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, в Національному Інституті раку працює також колишній прокурор, який брав участь в п'яній ДТП.