RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова: опубліковані фото

На Чистопрудному бульварі в Москві затримали активістів, які влаштували поодинокі пікети на підтримку українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, який вже 100 днів тримає голодовку в ямальській колонії.

Про це інформує "Новая газета".

Відзначається, що поліція затримала щонайменше семеро осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу.

В цілому на акцію прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера.

"Моторошно було читати про цю голодовку. У якийсь момент я почав дзвонити моїм друзям, ми стали обговорювати, що робити. Ми співали пісні біля пам'ятника Маяковському, потім хлопці з "Меморіалу" зробили підбірку фільмів про Сенцова і про інших українських політичних в'язнів. Ми святкували день народження Сенцова, але все це такі сплески, хочеться, щоб прийшло багато народу, але люди бояться вийти, тому що зараз закони, які обмежують вихід на вулицю. У випадку з голодуючою людиною вже говорити про які-небудь узгодження вже ніяк не можна. Я став думати про те, щоб просто зібратися у Грибоєдова, особливо не обговорюючи питання санкціонованості, а просто вийти на площу", - пояснює один з пікетувальників, музикант Олексій Бєлєнкін.

Раніше асоціація "Вільне слово" провела поодинокі пікети біля пам'ятника Пушкіну в Москві. У ній брали участь перекладачі Любов Сумм і Наталя Мавлевич, письменниця Людмила Улицька, літературознавець Маріетта Чудакова та інші.

Акція на підтримку Сенцова також пройшла в Казані. Там активісти "Відкритої Росії" розтягнули банер з написом "Свободу Сенцову. 100 днів" недалеко від Казанського кремля.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня, в центрі Москви затримали акторів Teaтра.doc Марію Чупринську і Григорія Гандлевського, художницю Алісу Сафіну і активістку Наталію Савоськіну за акцію в підтримку незаконно утримуваного в Росії режисера Олега Сенцова.