RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не повинні бути в НАТО: британський експерт виніс сумний вердикт українським генералам

Якщо українські генерали не ходять на похорони військових, Україна не повинна бути в НАТО.

Таку думку висловив британський військовий експерт Глен Грант в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Експерт вважає, що найкраще командир вчиться тоді, коли пише листа родичам свого загиблого підопічного і усвідомлює, що він був недостатньо професійним.

"Якщо ж командир жодного разу не писав такого листа, якщо він не аналізував, що призвело до загибелі його бійця, якщо він ні разу не ходив до своїх на похорони, він не буде хорошим командувачем", - сказав експерт.

"До речі, скільки генералів приходить на похорони? А це важливе питання. Хто з них приїжджає з лінії фронту, приходить на похорони, щоб сказати:" Він був моїм солдатом, і я шкодую, що не повернув його. Це моя вина"? Якщо у вас цього немає, у вас немає цінностей. А якщо у вас немає цих цінностей, ви не повинні бути в НАТО", - підкреслив Грант

В рядах ВСУ, за його словами, все ж з'являються люди, які хочуть зробити військову кар'єру, досягати результату. Однак полковники і генерали радянського зразка не дають таким людям показати себе і повертають систему до свого розуміння.

"У вас тепер є конфлікт двох доктрин. З одного боку, молоді люди, які вже навчені американцями, британцями, хочуть робити кар'єру в професійній армії, з іншого боку - старші офіцери, які хочуть займатися бізнесом. Це дуже чіткий розкол. Дві доктрини - це небезпечно", - зазначив експерт.

Грант вважає, що переформатування армії не відбудеться, поки в її рядах будуть залишатися люди, які живуть "старою" доктриною.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові в зоні бойових дій на Донбасі тролять бойовиків "загонами НАТО".