RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відомий волонтер повідомив про закриття проекту з будівництва бойових дронів: подробиці

Волонтер Юрій Касьянов заявив про згортання програми створення важких бойових і транспортних дронів в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, один з інвесторів компанії "Матриця технологій", яка займалася розробкою дронів, зажадав швидкого повернення інвестицій, що заблокувало діяльність компанії.

"За півтора року ми розробили і побудували важкий мультіроторний апарат з гібридною руховою установкою "Командор" вантажопідйомністю до 30 кг, лінійку модульний апаратів "Химера", прив'язний коптер з РЛС "Око", ударний дрон "Демон", велися дуже перспективні роботи по ретрансляції сигналів за допомогою безпілотника, озброєння БПЛА протитанковим комплексом "Корсар", відпрацювання системи автоматичного зльоту і посадки безпілотника на автомобіль або корабель. Створювалися свої системи зв'язку, позиціонування без gps, своя наземна станція, свій автопілот, аварійна парашутна система, силова електроніка", - розповідає Касьянов про результати проекту.

Однак після відкликання коштів розробку була припинено.

"Всі платежі були заблоковані, поточна робота компанії практично паралізована. Скасовано виїзди на полігони і на фронт для апробування техніки, згорнута програма льотних випробувань, скасована участь в тендерах і підготовка контрактів. Тепер я змушений відійти від керівництва компанією, тому що ні на що вже не можу вплинути, не можу зберегти проект", - пише волонтер.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі публікували фото нового багатоцільового бойового безпілотника "Демон".