RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Діди, позорисько і скріпи: блогер з Росії показав "перемогу" окупантів в Криму

У 2014 році при окупації Криму однією з головних тез російської пропаганди було те, що "при Україні в Криму був безлад і запустіння", а при РФ життя піде "по-новому".

Російський блогер Ілля Варламов публікує фото Севастополя в 2018 році з результатами "нового" життя.

"У 2016-му стало зрозуміло, що не змінилося рівно нічого. Як крали, так і крадуть, причому все ті ж пики, все та ж безпринципна сволота. Змінилися таблички на кабінетах, змінилися герби на обкладинках паспортів, але суть залишилася колишньою. мрія померла. Сьогодні 2018 рік, але чиновники продовжують розповідати про "жахливих хохлів", які все продали, все роздеребанити і заср*ли", - пише він.

Варламов фотографує занедбані недобудови, пам'ятники, які руйнуються, незаконно забудовану пляжну зону та інші плоди "досягнень" окупантів.

"Пам'ятник просто в жахливому стані. Коли вам будуть розповідати, як поляки чи прибалти оскверняють пам'ятники Великої Вітчизняної і переносять пам'ятники туди-сюди, згадайте Севастополь. Саме в Севастополі пам'ятник Великої Вітчизняної перетворили в відхоже місце", - каже блогер про один із символів міста , стелу "Місту-герою Севастополю".

Також він звертає увагу на ідеологічне "прокачування" місцевих жителів і туристів.

"Гостям міста на вицвілих плакатах показують історичні знімки. Події Великої Вітчизняної, кровопролитні бої і подвиги прирівняли до подій 2014 року. Під час війни в боях за Севастополь загинуло 18 тисяч осіб, десятки тисяч жителів міста потрапили в полон і померли пізніше. У 2014 році змінилися таблички на кабінетах чиновників, а місцеві еліти змінили дах, кажуть, трохи виросли відкати. І нікого подібні порівняння не ображають", - обурюється Варламов.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже опублікував фотографії з окупованого Севастополя, який вражає своєю недоглянутістю.